Az áttört túrót átkeverjük a tojással, a búzadarával, a liszttel, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. 12 gombócot formálunk Nutellával a közepén úgy, hogy a hideg Nutellából kiskanállal szaggatott golyókat a kezünkben ellapított túróba burkoljuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd vaníliás cukorral és kevés vajjal pirított zsemlemorzsába forgatjuk meg.
Amerikai brownie
Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.
1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.
2. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.
3. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
4. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.
Gofri IV.
A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. Csokipudingal, lekvárral nagyon finom.
Rakhatsz a tésztába durvára reszelt almát (de mértékkel, mert vizet ereszt), vagy mazsolát is.
Csodás csokus Muffin
Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.
Ez a csokis muffin valóban rászolgált a *CSODÁS* jelzőre. Egyszerű és nagyon finom. Én minyonpapírt szoktam a muffinsütőbe tenni és azt csak 3/4-ig töl-töm meg, szépen feljön, melegen is nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon fincsi, elrontani sem lehet.
Fánk pillanatok alatt
A hozzávalókat összedolgozom, majd kanállal a forró olajba szaggatom. Porcukorral megszórom, lekvárt vagy boszorkányhabot kínálok mellé.
Isteni!
Igazi amerikai paLaCsintaa
A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a vajat, és szép lassan, keverés közben adom hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverem, amíg csomómentes lesz. Régi típusú (nem teflon) palacsintasütőben sütöm, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni.
Az amerikaiak vajat tesznek a tetejére és juharsziruppal öntik le, én az itt talált kedvenc csokikrémemet szoktam kettő közé kenni. http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=9673
Vigyázat, nagyon laktató!
Pihe - puha pogááácsa
A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (mert ki szoktam egy picit venni belőle, és azzal kenem meg a tetejét a pogácsáknak). A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem, és a tejfölbe belekeverem az élesztőt. Majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicst átgyúrom, és hagyom kelni kb. 1/2 órát. Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtom kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatom. A tetejét megkenem tojással, és sajtot szórok rá. 220 fokon megsütöm kb. 30 perc alatt.
Nagyon finom és PUHA!!!!!! Nem szabad túl vékonyra nyújtani, mert akkor szokott kiszáradni.
Ötperces sütiiii
Egy kisebb tepsit kikenünk a 10 dkg margarinnal. (Nagyon soknak tűnik, de ennyi kell!) A lisztet összekeverjük a porcukorral, és a sütőporral. Felét a tepsi aljára szórjuk, majd mehet rá a túró, és ízlés szerint gyümölcs. A lisztes keverék másik felét rászórjuk a gyümölcs tetejére. Felverjük a két tojást, hozzáadjuk a tejet, és az étolajat, majd az egésszel beborítjuk a tepsit. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Személyes hozzáfűzés: Első hallásra nekem is furának hangzott, hogy "csak lisztet kell szórni", de kipróbáltam, és tényleg nagyon finom!!